Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες της αντιτρομοκρατικής σε επιχείρησε που διεξήχθη τη Πέμπτη στην Αττική. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, σε αποθήκη την οποία φέρεται να νοίκιαζε ο ίδιος, βρέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και σφαίρες για καλάσνικοφ.

Συλλήψεις στην Αττική από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Σε βάρος του 42χρονου συλληφθέντα εκκρεμούν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή εκρηκτικών, που συνιστούν κακούργημα.

Τους δύο συγκατηγορουμένους του, έναν άνδρα 38 ετών και μια γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, τους βαραίνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στο σπίτι όπου και οι δύο συνελήφθησαν, βρέθηκαν δύο πιστόλια.

Ωστόσο μετά από εξέταση, και τα δύο όπλα βρέθηκαν «καθαρά», καθώς από την εξέτασή τους προέκυψες πως δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια. Παρ’ όλα αυτά παραμένει η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν, με τους δύο να απολογούνται την Παρασκευή και τον 42χρονο να απολογείται τη Δευτέρα. Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άνθρωποι σε συμπαράσταση στον 42χρονο συλληφθέντα.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής είχαν δηλώσει στο CNN Greece «βέβαιοι» για συμμετοχή των τριών συλληφθέντων στην «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», που βρίσκεται υπό εξέταση για τρομοκρατικές ενέργειες. Στην πραγματικότητα όμως κανένα στοιχείο από αυτά που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί, δεν δείχνει «τρομοκρατία» για τους τρεις.

Δίωξη για κακούργημα στον έναν από τους συλληφθέντες της αντιτρομοκρατικής