Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές της αστυνομίας, το ένα από τα τέσσερα σπίτια είναι μία αποθήκη, στην οποία φέρονται να «έχουν βρεθεί μασούρια ζελατοδυναμίτιδας, μικρή ποσότητα του εκρηκτικού C4, πυροκροτητές, χρονοδιακόπτες και σφαίρες από καλάσνικοφ, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του δεύτερου άνδρα, φίλου του πρώτου, συνελήφθη ο ίδιος και η φίλη του, ενώ βρέθηκαν δύο πιστόλια».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, φέρονται να υπάρχουν και «ψηφιακά ευρήματα», τα οποία ερευνώνται μαζί με τα άλλα κατασχεθέντα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, διευκρινίζεται ότι οι συλληφθέντες, μέχρι στιγμής, δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε κάποια οργάνωση, παρά μόνο για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, καθώς δεν έχουν βρεθεί στοιχεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Μάλιστα, ξεκαθαρίζεται από την πλευρά της αστυνομίας πως οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής εστιάζονται κυρίως προς την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, «χωρίς όμως να έχουν στα χέρια τους κάτι που να το επιβεβαιώνει».

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ της Καθημερινής υποστηρίζει πως πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών, και μία γυναίκα ετών 36 που κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, οι οποίοι βρίσκονταν υπό παρακολούθηση τους τελευταίους επτά μήνες. Πληροφορίες που μεταφέρει η εφημερίδα συνδέουν τον έναν με την απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη το 208 μαζί με τον Β. Παλαιοκώστα, και τον δεύτερο με ληστείες, ενώ φέρεται να έχει συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2010 για ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

Παρά τις αιτιάσεις της ΕΛΑΣ για την μη εύρεση στοιχείων που να τους συνδέουν με την τρομοκρατική οργάνωση, και παρά τις διαρροές όπως η παραπάνω για την ποινική τους δράση, σε αρκετά μέσα γίνεται εκτενής αναφορά στη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», κάνοντας μάλιστα λόγο για εξάρθρωσή της.