Η 18η τακτική ανακρίτρια με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα διέταξε την προσωρινή κράτηση της 33χρονης, η οποία κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα και στις ερωτήσεις της ανακρίτριας φέρεται να υποστήριξε ότι ο θάνατος της κόρης της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων δεν προκλήθηκε από δική της υπαιτιότητα, αλλά οφείλεται σε ιατρικό λάθος, ότι δηλαδή η ουσία, η οποία χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε παιδιά, δόθηκε εξ αμελείας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μετά το τελευταίο επεισόδιο της Τζωρτζίνας κατά την προσπάθεια να σωθεί η ζωή του παιδιού.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι διέταξαν την προφυλάκιση της 33χρονης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη στις απολογίες της ήταν «τέρας ψυχραιμίας». «Είμαι μητέρα που έχω χάσει τρία παιδιά και είμαι ένα βήμα πριν από τη φυλακή», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια.

Η 33χρονη μίλησε αναλυτικά για τη σχέση της με τον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας, χωρίς όμως να αφήσει αιχμές εις βάρος του.

Σημειώνεται πως τη Ρούλα Πισπιρίγκου, στον δρόμο για την ανακρίτρια, συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που την αποδοκίμαζε. Λίγο πριν μπει στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο της ανακρίτριας, κάποιοι κινήθηκαν σε βάρος της με σκοπό να την προπηλακίσουν. «Nα πεθάνεις φόνισσα », της φώναζαν. Στο περιστατικό παρενέβησαν άνδρες των ΜΑΤ.