«Η κυβέρνηση, το υπουργείο Υγείας κάτω από τις κινητοποιήσεις μας και την γενικότερη κατακραυγή γονέων και λοιπών εργαζομένων πιέστηκαν και προκήρυξαν 5 μόνιμες θέσεις ιατρών, στο αναισθησιολογικό, στο μικροβιολογικό και στο καρδιολογικό. Είναι το πρώτο βήμα για την συνέχιση του αγώνα μας για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Αθήνας – Πειραιά.

Οι ίδιοι σημειώνουν δε ότι «ξέρουμε καλά πως αν δεν κινητοποιούμασταν δεν θα είχαν γίνει ποτέ αυτές οι προκηρύξεις καθότι, οι πρώτες απαντήσεις που είχαμε πάρει από την διοίκηση ήταν μετακινήσεις ιατρών ή συμβάσεις με ιδιώτες».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτέμβρη ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από συγγενείς Καρδιοπάθειες με ανακοίνωσή του κατήγγειλε ότι 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν (λίστα αναμονής) στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

«Μήπως πρέπει να χαιρόμαστε που τα τεράστια κενά στο νοσοκομείο μας ώθησαν τα παιδιά να χειρουργηθούν ιδιωτικά και τους γονείς να χρυσοπληρώσουν μια επέμβαση που μπορούσε να γίνει σε εμάς;» αναφέρει η ΕΙΝΑΠ στηνν ανακοίνωση της, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός παραδέχτηκε τελικά ότι, με την πολιτική που εφαρμόζει και αυτός και οι προηγούμενοι, ξεγυμνώνει τα νοσοκομεία από προσωπικό για να πλουτίσουν οι ιδιώτες».

Καταλήγοντας, οι γιατροί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επισημαίνοντας ότι «δείξαμε ότι ο ενωμένος μας αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα».

Τέλος, καλώντας σε συντονισμό τους συναδέλφους τους από το Αγλαΐα Κυριακού, το Παίδων Πεντέλης και από άλλα νοσοκομεία και συλλόγους γονέων δίνουν ραντεβού για μαζική συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 20/10 και στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 9/11. «Μόνο οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα», αναφέρουν οι ίδιοι.