Σε μία προμήθεια που προκαλεί έκπληξη και ερωτηματικά προχωρούν οι Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) για να εξοπλιστούν με γάντια, εκθέτοντας τόσο τη διοίκησή τους, όσο και τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε στη δημοσιότητα το thefaq.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, τον σχετικό διαγωνισμό κέρδισε μία εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή και εμπορία επίπλων και ξυλουργικών εργασιών από την ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού, τις Σέρρες, η οποία άλλαξε το καταστατικό της μόλις στις 22 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, το καταστατικό της εταιρείας έχει επεκτείνει τους σκοπούς της και στο «εμπόριο ειδών-μέσων ατομικής προστασίας (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες προστασίας προσώπου κάθε είδους, ποδιές) κλπ συναφή είδη».

Δείτε το έγγραφο της μετατροπής του καταστατικού της εταιρείας, όπως δημοσιεύεται στο ΓΕΜΗ:

Πριν καν συμπληρωθούν δύο μήνες, η εταιρεία πήρε την πρώτη της δουλειά στον νέο τομέα δραστηριοποίησής της, και αυτή προέρχεται από έναν δημόσιο οργανισμό, όπως αυτός της ΟΣΥ. Το σχετικό έγγραφο του ΟΣΥ αναφέρεται σε 16.000 τεμάχια γαντιών συνολικής αξίας 196.000 ευρώ, η οποία μετά την επιβολή ΦΠΑ φτάνει στα 243.000 ευρώ.

Παρότι δεν αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, προφανώς το «τεμάχιο» αφορά τεμάχιο συσκευασίας των 100 γαντιών, όπως κυκλοφορούν στην αγορά, με την τιμή προ ΦΠΑ να καθορίζεται στα 12,25, ενώ τα αντίστοιχα προϊόντα στις διαδικτυακές πωλήσεις ξεκινούν από λίγο κάτω από τα 12 ευρώ.

Δείτε το έγγραφο της ΟΣΥ που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια: