Σύμφωνα με την καταγγελίας τους, δέχθηκαν επίθεση από άγνωστους το πρωί, την ώρα που μετέβαιναν στα μεταλλεία προκειμένου να πιάσουν δουλειά. Την ίδια ώρα, έγινε στόχος εμπρηστών το αυτοκίνητο συγγενούς εργαζόμενου στα μεταλλεία.

«Γύρω στις 5.30 με 6 το πρωί, 20 Ιερισσώτες που μετέβαιναν στα μεταλλεία για να αναλάβουν τη βάρδια τους δέχθηκαν προπηλακισμούς και απειλές από ομάδα κουκουλοφόρων στην είσοδο του χωριού» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις υπόγειες στοές. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Π. Αρβανιτάκη, στόχος εμπρησμού έγινε τα ξημερώματα το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανήκει σε πατέρα μεταλλωρύχου.

Όπως έγινε γνωστό, στο σημείο βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο μηχανισμός δεν εξερράγη, αλλά από τη φωτιά που προκλήθηκε σημειώθηκαν ζημιές στο σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Τις καταγγελίες περί επίθεσης δεν επιβεβαιώνει πάντως στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου και κάτοικος της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου.