Όπως ανέφερε ο υπουργός, «σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος και έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων», της πρώτης μονάδας της Μελίτης και της άδειας κατασκευής της δεύτερης, καθώς και των δύο της Μεγαλόπολης.
 
Ο ίδιος εκτίμησε πως ως την ερχόμενη Παρασκευή θα κλείσουν και τα αντισταθμιστικά μέτρα με την ελληνική κυβέρνηση να ζητά την αύξηση της λειτουργίας των ωρών έως 32.000 από τις 17.500.
 
Αναφορικά με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει καταθέσει πρόταση για τον περιορισμό του ρόλου της στην αγορά φυσικού αερίου. Σύμφωνα με την πρόταση, η ΔΕΠΑ θα αποχωρήσει από την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας και θα αποκτήσει εξ ολοκλήρου την ΕΠΑ Αττικής.
 

Συγκεντρώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης 
 

Πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Ενέργειας ενάντια στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.


George Vitsaras / SOOC
 

Οι συγκεντρωμένοι τάχθηκαν κατά της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτη Ι, ΙΙ και του ορυχείου στη Δυτική Μακεδονία, καθώς και των μονάδων 3 και 4 στη Μεγαλόπολη. 
 
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης ανέφερε ότι «τα φιλέτα της ΔΕΗ δεν μπορούν να δοθούν “κοψοχρονιά”», κάνοντας λόγο για «ρεσάλτο συμφερόντων», χαρακτήρισε την πώληση «εθνικό έγκλημα» και προανήγγειλε εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτραπεί.