Μιλώντας στον Ant1, o Δ. Καμμένος προανήγγειλε ακροδεξιά προεκλογική συμμαχία με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Φαήλο Κρανιδιώτη και Κυριάκο Βελόπουλο, υποστηρίζοντας ότι όσοι θα συμμετέχουν εκεί «δεν είμαστε φασίστες, ούτε πατριδοκάπηλοι».

Ξεκαθάρισε ότι οι χρυσαυγίτες δεν θα πάρουν μέρος στη συγκεκριμένη συμμαχία, που έχει ως σκοπό να απενεχοποιηθεί η λέξη «Δεξιά», ενώ προανήγγειλε και συμμετοχή με ονόματα που θα προκαλέσουν έκπληξη.

«Πρέπει να γίνει ένα μεγάλο δεξιό πατριωτικό μέτωπο και να απενεχοποιηθεί η λέξη “δεξιά”, διότι στο τέλος όλοι νόμιζαν ότι είναι κάτι κακό. Δεν είναι κάτι κακό και ελπίζω ότι μέχρι τις εκλογές ή κάποιους μήνες πριν, θα υπάρξει μια συμπαράταξη πατριωτική και να κατέβουμε όλοι μαζί σε ένα ενιαίο μέτωπο. Δεν μπορώ να πω με ποιους συζητάω αλλά στον χώρο είναι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Κυριάκος Βελόπουλος , όχι οι χρυσαυγίτες. Νομίζω θα έχουμε και ονόματα εκπλήξεις».

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο ο Δ. Καμμένος δημιούργησε το κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού» μαζί με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο. Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος αναφέρεται ότι οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν τη «ραγδαία οικονομική ανάπτυξη», ενώ υπογραμμίζεται η σημασία της «πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας» και η ελληνικότητα της Μακεδονίας.  «Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός ελληνισμός και οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη, την οποία οι αριστερές ιδέες και πρακτικές παρεμποδίζουν. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του ελληνικού λαού πρέπει να διακοπεί. Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».