Η αστυνομία παρεμπόδισε και προσήγαγε εν ώρα εργασίας τον φωτορεπόρτερ της εφημερίδας Μάριο – Ραφάηλ Μπίκο επειδή, όπως καταγγέλλεται, φωτογράφισε  έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων την φρουρά που φυλά τον Μένιο Φουρθιώτη.

Εδώ και μέρες η αστυνομία διαψεύδει δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου ο οποίος αποκάλυψε πως ο Φουρθιώτης βρίσκεται σε προστασία με 14 οχήματα της ασφάλειας και 9 αστυνομικούς.

Ωστόσο, ο φωτογραφικός φακός του Documento, όπως αναφέρει, κατέγραψε τον Φουρθιώτη με συμβατικές πινακίδες που δε δηλώνονται και συνοδεία άλλων αστυνομικών με μηχανές. «Ο Φουρθιώτης ζήτησε να σηλληφθεί ο φωτορεπόρτερ. Η δικηγόρος του και η φρουρά του, του συνέστησαν να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. Ωστόσο, ο παρουσιαστής επέμενε λέγοντας: “θα το κάνω γιατί είναι του Documento”» επισημαίνει το μέσο.

Την παράνομη κράτηση συνέχισε αστυνομικός που ανήκει τη φρουρά των δικαστηρίων και αρνείται, έως αυτή τη στιγμή, να δώσει τα στοιχεία του, αναφέρει.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος Ραφήνας συνολικά 9 αστυνομικά τμήματα με 9 περιπολικά και 14 αστυνομικούς (μεταξύ αυτών Ραφήνα και Μαραθώνας) «εντέλλονται να προστατεύουν επί 24ωρου βάσεως τον  Μαίνανδρο – Γεώργιο Φουρθιώτη».