Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γεωργίου, τονίζεται ότι δεν επιλέχθηκε η ιδιωτικοποίηση μιας προβληματικής δημόσιας υπηρεσίας με σκοπό τη διάσωση και την ανάπτυξή της, αλλά η ιδιωτικοποίηση μιας δημόσιας επιχείρησης, που παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είναι κερδοφόρα και παρέχει και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Από τις εισαγγελικές αρχές, ζητείται στην περίπτωση που διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες, να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά παντός υπευθύνου προσώπου και παντός υπευθύνου αυτουργού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «δυστυχώς το ΤΑΙΠΕΔ ως μέτοχος πλειοψηφίας (74%) του ΟΛΠ, ακολούθησε μετά το 2013 εισπρακτικές πολιτικές ξεπουλήματος και όχι αναπτυξιακές στρατηγικές, που θα φέρουν έσοδα στο δημόσιο και ανάπτυξη στη χώρα».
«Τα λιμάνια είναι μηχανές ανάπτυξης. Και τις μηχανές αυτές που θα φέρουν πλούτο τις εκσυγχρονίζεις, δεν τις ξεπουλάς. Η συμφωνία που υπεγράφη πρόσφατα μπλέκει σε περιπέτειες τη χώρα και ζημιώνει το δημόσιο. Μετατρέποντας το κρατικό μονοπώλιο σε ιδιωτικό μονοπώλιο, απλώς ξεπουλάς το δημόσιο σε ξένα συμφέροντα για 40 χρόνια. Η Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο για τις παρανομίες του ΤΑΙΠΕΔ», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.