Σε σχετικό post αναφέρουν:
ΟΛΟΙ/ΕΣ/Α ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 23/6 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 19:00 ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ !
«Ο αγώνας δεν υποχωρεί, τώρα ξεκίνησε. Θα νικήσουμε μέχρι τη δικαίωση ή τον θάνατο. Έχουμε ευθύνη για 400 ζωές, έχουμε ευθύνη για την κοινωνία μας και θα νικήσουμε. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και δεν υποχωρώ μέχρι τη δικαίωση. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια».
View this post on Instagram
Υπενθυμίζεται ότι αυτήν τη στιγμή ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χαντζής που διανύει την 139η μέρα απεργίας πείνας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με οξέα νευρολογικά συμπτώματα, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Κατάληψης των Κατειλημμένων Προσφυγικών.
Παρακολουθήστε την αναλυτική εκπομπή 3ο ΘΕΜΑ για τα Προσφυγικά:
3o ΘΕΜΑ: Η γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών – Στο TPP ο απεργός πείνας Αριστοτέλης Χαντζής
Η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ζυγίζοντας πλέον 35 κιλά και με τη ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή.
«Την ευθύνη φέρει ακέραια ο Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς όπως η Δ.ΥΠ.Α και ο Δήμος Αθηναίων, που ενώ έχουν τη λύση στα χέρια τους δεν την έχουν δώσει και τελικά θα σηκώσουν όλοι την ίδια ευθύνη για τον θάνατο του πρώτου απεργού πείνας στην Ελλάδα», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση.
Πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο δήλωσε :
«Ο αγώνας δεν υποχωρεί, τώρα ξεκίνησε. Θα νικήσουμε μέχρι τη δικαίωση ή τον θάνατο. Έχουμε ευθύνη για 400 ζωές, έχουμε ευθύνη για την κοινωνία μας και θα νικήσουμε. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και δεν υποχωρώ μέχρι τη δικαίωση. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια».
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γιώργος Σιδέρης, σε δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρχει σεβασμός στην ιατρική δεοντολογία, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ελεύθερη βούλησή του. «Δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής, ποινικοποίησης, είτε αυτό λέγεται αναγκαστική σίτιση που κανένας συνάδελφός μας δεν θα δεχτεί, είτε αυτή μπορεί να υπάρξει, όπως με αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες, με διμοιρίες σε χώρους νοσοκομείου και τρίτον καλούμε για τελευταία φορά, κάνουμε την ύστατη έκκληση να δικαιωθούν τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας των προσφυγικών και να μην πεταχτούν 400 οικογένειες στον δρόμο», ανέφερε.
Αναλυτικά:
«Από τις 25/5, η ΕΙΝΑΠ έχει βγάλει ανακοίνωση στήριξης των δυο απεργών πείνας στα Προσφυγικά, δεν εισακουστήκαμε ούτε εμείς όπως ούτε ολόκληρος ο κόσμος. Πρίν δυο μέρες συναντηθήκαμε με μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας για τη στήριξη των απεργών πείνας. Σήμερα συναντηθήκαμε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, τον διευθυντή της Β’Παθολογικής κλινικής και τον ίδιο τον απεργό πείνας και τονίσαμε τα εξής:
Πρέπει να υπάρξει σεβασμός στην ιατρική δεοντολογία, στα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελεύθερη βούληση του. Τονίσαμε οτι δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταστολής, ποινικοποίησης, είτε αυτό λέγεται αναγκαστική σίτηση που κανένας συνάδελφός μας δεν θα δεχτεί, είτε αυτή μπορεί να υπάρξει , όπως με αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες, με διμοιρίες σε χώρους νοσοκομείου και τρίτον καλούμε για τελευταία φορά, κάνουμε την ύστατη έκκληση να δικαιωθούν τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας των προσφυγικών και να μην πεταχτούν 400 οικογένειες στον δρόμο. Η ΕΙΝΑΠ, το μεγαλύτερο σωματείο γιατρών της χώρας μας έχει πολύ μακρά παράδοση στην υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων και δεν σκοπεύουμε να τα τσαλαπατήσουμε τώρα».
Παρακολουθήστε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΙΝΑΠ εδώ.
Από τις 21/06 οι γιατροί του Αριστοτέλη Χαντζή είχαν προειδοποιήσει για την κρισιμότητα της υγείας του, ζητώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων του.
Η έκκληση των γιατρών του Αρίστου Χαντζή:
«ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΧΑΝΤΖΗ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ
Από τους γιατρούς που παρακολουθούν την κατάσταση υγείας του απεργού πείνας Αριστοτέλη Χαντζή και τον εξέτασαν σήμερα 21/6/26, από κοινού με γιατρούς – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας, λαμβάνουμε την κατωτέρω περιγραφή για την κατάσταση της υγείας του:
“Ο απεργός πείνας βρίσκεται στην 137η μέρα απεργίας πείνας και παρουσιάζει απίσχναση, ζυγίζοντας 36,2 Kg και έχοντας συνολικά απωλέσει το 44% του αρχικού του σωματικού βάρους με BMI 13.3. Ο απεργός πείνας είναι πλέον εξουθενωμένος με οιδήματα κάτω άκρων άμφω και αδυναμία ορθοστάτησης που περιορίζουν σημαντικά την κινητικότητα του. Παράλληλα εμφανίζει δυσκολία φώνησης. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες μέρες.
Από τον αιματολογικό έλεγχο εμφανίζει χαμηλή τιμή ουρίας ορού, υπερουριχαιμία, συμπτωματική υπογλυκαιμία και τρανσαμινασαιμία με ραβδομυόλυση. Από τη νευρολογική εξέταση σημειώνονται καταργημένα τενόντια αντανακλαστικά κάτω άκρων, στα πλαίσια υποσιτισμού, και καθημερινές αιμωδίες κάτω άκρων που οδηγούν σε διαταραχές βάδισης με αδυναμία μετακίνησης.
Τα επεισόδια ορθοστατικής υπότασης και ταχυκαρδίας κατά την έγερση, καθώς και η έντονη κακουχία με κόπωση έχουν επιδεινωθεί επηρεάζοντας πλέον σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργικότητά του ενώ συνυπάρχουν σοβαρές διαταραχές ύπνου. Επιπλέον, καθημερινά διαπιστώνονται εμμένουσες ηλεκτροκαρδιογραφικές αλλοιώσεις που προδιαθέτουν σε θανατηφόρες αρρυθμίες.
Ο Αριστοτέλης Χαντζής διατρέχει, κάθε 24ωρο που περνά, ολοένα και αυξανόμενο καρδιαγγειακό και μεταβολικό κίνδυνο με επικίνδυνες επικείμενες επιπλοκές για τη ζωή του.
Τα αιτήματά του εκφράζουν τα συλλογικά αιτήματα της Κοινότητας.
Ο απεργός πείνας δηλώνει ότι δε σκοπεύει να σταματήσει την αποχή από τη σίτιση παρά τους κινδύνους για την υγεία του έως ότου τα αιτήματα της κοινότητάς του ικανοποιηθούν.”»
View this post on Instagram