Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την απόφαση της Παρασκευής επέβαλε πρόστιμο ύψους 8.671.267 στην Colgate-Palmolive ABEE και την Colgate-Palmolive Εμπορική ΕΠΕ και τη μητρική Colgate-Palmolive αφενός επειδή οι εταιρείες επέβαλλαν ρήτρα απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών στα απορρυπαντικά και τα καλλυντικά ευρείας διανομής, και επιπλέον πρόστιμο 747.518 ευρώ επειδή καταχράστηκαν τη δεσπόζουσα θέση που κατείχαν στην ελληνική αγορά αναφορικά με τα καθαριστικά τζαμιών, επιβάλλοντας και γι’ αυτά τα προϊόντα ρήτρες απαγόρευσης εισαγωγής τους από άλλες χώρες.

Στην Colgate-Palmolive ωστόσο δόθηκε περαιτέρω πρόστιμο 400.000 ευρώ επειδή σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε ανακριβή και ελλιπή στοιχεία στο πλαίσιο της διεξαγωγής της αυτεπάγγελτης έρευνας, ενώ μικρότερες ποινές επιβλήθηκαν και στα πέντε σούπερ μάρκετ τα οποία δέχτηκαν να υπογράψουν συμβάσεις απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών με την Colgate-Palmolive για τα προϊόντα της, συμφωνώντας ουσιαστικά να νοθεύσουν τον ανταγωνισμό.

Για τον ΑΒ Βασιλόπουλο υποβλήθηκε πρόστιμο 474.714 ευρώ, στον Σκλαβενίτη υποβλήθηκε πρόστιμο  213.297 ευρώ, Makro Cash & Carry 183.330 ευρώ, ΠΕΝΤΕ Α.Ε. (Γαλαξίας) 143.922 ευρώ, ενώ στην Κυψέλη Α.Ε. υποβλήθηκε πρόστιμο 1.944 ευρώ.