Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για παράνομα προεκλογικά email επιβλήθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής που δημοσίευσε το avgi.gr, ο Βασίλης Σπανάκης λίγο πριν τις εκλογές του 2020 έστελνε προεκλογικά email, χωρίς τη συγκατάθεση του καταγγέλλοντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρόλο που ο καταγγέλλων ενημέρωσε επτά φορές τον βουλευτή ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει email, ο Βασίλης Σπανάκης συνέχισε την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, απαντώντας στις 05-06-2019 σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προωθητικού χαρακτήρα που έλαβε για την υποψηφιότητα του βουλευτή στις εκλογές, ζήτησε να διαγραφεί από τη λίστα των αποδεκτών μηνυμάτων.

Το ίδιο έκανε και άλλες επτά φορές, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση από τον Βασίλη Σπανάκη, και χωρίς αποτέλεσμα, καθώς στις 17-01-2020 έλαβε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο τον προσκαλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωνε. Στην ίδια καταγγελία επίσης αναφέρεται ότι καταγγέλλων δεν είχε καμία προηγούμενη σχέση με τον Βασίλη Σπανάκη και δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η πηγή προέλευσης των δεδομένων του για τον βουλευτή της ΝΔ. Οι εξηγήσεις του Βασίλη Σπανάκη δεν έπεισαν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία του επέβαλε πρόστιμο.