X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Πρώτα η κυβέρνηση καρατόμησε την Εισαγγελέα Διαφθοράς, τώρα ο Γεωργιάδης ετοιμάζει μήνυση

Η καρατόμηση της Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια της πλαγίας οδού, μέσω δηλαδή της συγχώνευσης εισαγγελικών τμημάτων, θα ακολουθηθεί πιθανόν από μήνυση εναντίον της από έναν Υπουργό, τον Άδωνη Γεωργιάδη, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Δεν έκανα τόσο καιρό για να μην φανεί ότι με κάποιον τρόπο ότι απειλώ την εισαγγελέα που με ελέγχει» υποστήριξε ο Γεωργιάδης, που σε τηλεοπτική εκπομπή πριν μερικούς μήνες είχε πει ότι «η κ.Τουλουπάκη πρέπει να μπει στη φυλακή».
|

«Εγώ θα είχα καταθέσει μήνυση κατά της κ.Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Δεν είχα κάνει μήνυση όλο αυτό το διάστημα, γιατί ακόμα ήμουν υπό έρευνα από την κ.Τουλουπάκη. Δεν ήθελα να φαίνεται ότι με κάποιον τρόπο ότι απειλώ την εισαγγελέα που με ελέγχει. Τώρα που δεν έχει τον φάκελό μου, θα διερευνήσω με τον δικηγόρο μου την πιθανότητα να καταθέσω μήνυση εναντίον της» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνω τις επόμενες μέρες». Συνέχισε λέγοντας ότι «στο πρόσωπο μου η κ.Τουλουπάκη έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τους Νόμους,. Με΄τα από τρία χρόνια τη δική μου υπόθεση ούτε την έβαλε στο αρχείο ούτε μου άσκησε δίωξη».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η εισαγγελέας Διαφθοράς, «πρέπει να μπει στη φυλακή», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με την κυβέρνηση όμως να τον καλύπτει υποστηρίζοντας ότι «μίλησε ως πολίτης».

Το ξήλωμα της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και της μέχρι πρότινος επικεφαλής της, Ελένης Τουλουπάκη, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, καθώς μετά την αλλαγή του νόμου που συντέλεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δικογραφίες διασπάθισης δημοσίου χρήματος, δωροδοκιών και ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, καθώς φυσικά και η πολύκροτη υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων της Novartis, περνούν στα χέρια του εκλεκτού εισαγγελέα της κυβέρνησης, σε μία «υπερεισαγγελία» με επικίνδυνες προεκτάσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε πράξεις με την εξέλιξη αυτή τις μεθοδεύσεις για τη αφαίρεση της υπόθεσης του σκανδάλου χρηματισμών της πολυεθνικής φαρμακευτικής από τα χέρια της μέχρι πρότινος Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, συγχωνεύοντας Εισαγγελία Διαφθοράς και Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος αποδεικνύει το ψευδεπίγραφο της πρόφασης του «περιορισμού της διαφθοράς και των οικονομικών εγκλημάτων».

Όπως έχει αναλυθεί και από ανώτατους δικαστικούς στο TPP από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, η ενοποίηση των δύο Εισαγγελιών δεν είναι τίποτα άλλο από την δημιουργία μίας «Υπερεισαγγελίας», όπου ένας εισαγγελέας με υπερεξουσίες πλέον θα έχει στα χέρια του όλες τις μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων. Με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διερεύνησή τους, όσο και για την χειραγώγηση των όποιων ερευνών, καθώς το παιχνίδι εξουσίας και επιρροής που ξεκίνησε με την ίδρυση των δύο «ειδικών» Εισαγγελιών το 2012, όχι μόνο δεν θα σταματήσει, αλλά θα κορυφωθεί, με την εκάστοτε κυβέρνηση να πασχίζει να προωθήσει τα δικά της πρόσωπα για την πλήρωση των κρίσιμων -πλέον- αυτών θέσεων.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλάζει τον νόμο κατά το δοκούν, καθώς και το 2012 για τη σύσταση της Εισαγγελίας Διαφθοράς ακολούθησε παρόμοια πρακτική, αφαιρώντας τότε την υπόθεση της Siemens από τα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων, όπως σήμερα αφαιρεί τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis από την εισαγγελέα Διαφθοράς.

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις