«Δε πιστεύω στη θεωρία των δύο άκρων. Έχω φίλους αντιεξουσιαστές, δεν έχω φίλους χρυσαυγίτες. Στο επίπεδο της βίας όμως, δε το ξεχωρίζω. Δε με ενδιαφέρει ποιος θα σπάσει το κεφάλι μιας κοπέλας που περνάει τη Σταδίου. Στο επίπεδο της βίας δεν αθωώνω κάποιον που χρησιμοποιεί μια ιδεολογία για να κάνει βαρβαρότητες. Στο επίπεδο της δημόσιας υποστήριξης κάποιων απόψεων, έχω προσεγγίσει ανθρώπους στον αντιεξουσιαστικό χώρο και υπάρχει έδαφος συζήτησης. Φοβάμαι όμως ότι η λέξη αντιεξουσιαστής είναι «λερωμένη» στις μέρες μας. Και από τα Μέσα και από όλους αυτούς που κάνουν διάφορες πράξεις και τις φορτώνουν στο αντιεξουσιαστικό τους ταμπεραμέντο», ήταν ολόκληρη η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού και υποψηφίου για την Κεντροαριστερά, σε συνέντευξη που έδωσε παράλληλα σε τέσσερα μέσα, το Oneman, το Provocateur, το Popaganda και το Vice Greece

Σε άλλα σημεία της συνέβτευξης του, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το Ποτάμι σττη Βουλή «παίρνει 10. Τα ζητήματα που έχουμε θέσει, δεν τα έχει θέσει άλλο κόμμα. Στην οργάνωση 5, ίσως και 4, γιατί δεν ξέραμε πώς να φτιάξουμε ένα κόμμα.»

Δηλώνει επίσης θαυμαστής του Στέφανου Μάνου τον οποίον θεωρεί «καθαρό φιλελεύθερο πολιτικό». Όπως τόνισε «θεωρώ ότι έπρεπε να τον είχαμε ακούσει πολύ νωρίτερα. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήταν πολύ μπροστά. Από την Αριστερά θαύμαζα πολύ τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη. Ήταν φιλελεύθερος αριστερός, ο οποίος όμως μας έφυγε πολύ νωρίς. Αυτή είναι η τύχη της χώρας. Άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν φεύγουν πολύ νωρίς, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πολύ μεγάλη συμβολή στα δημόσια πράγματα.»

Αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς με τελευταίο παράδειγμα τη Γερμανία, ο Θεοδωράκης υποστήριξε ότι «είναι φοβερό ότι ψήφισαν ακροδεξιά κάποιες περιοχές της Γερμανίας που δεν έχουν μετανάστες», προσθέτοντας ότι «σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν δυνατά. Στον Βορρά κυρίως οι ακροδεξιοί και στο Νότο οι λαϊκιστές: Podemos, ΣΥΡΙΖΑ. Τα λαϊκίστικα κόμματα και τα ακροδεξιά κόμματα μπορεί να μην είναι συγγενή, αλλά είναι προϊόντα του ίδιου φόβου: του φόβου της παγκοσμιοποίησης. Και οι δύο προσανατολίζουν τον κόσμο «τους» προς κάποιο κίνδυνο που τους απειλεί κάθε φορά, είτε αυτό είναι οι μετανάστες, είτε η Ευρώπη, είτε η παγκοσμιοποίηση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η παγκοσμιοποίηση έχει τα κακά της, αλλά στο σύνολό της είναι κάτι θετικό που μπορεί να σε βοηθάει να έχεις μια καλύτερη ζωή.»

«Παγκόσμιο επίτευγμα το Ποτάμι»

Κάνοντας απολογισμό της πορείας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «το Ποτάμι ήταν ένα παγκόσμιο επίτευγμα. Κάναμε ένα κόμμα από το μηδέν, εγώ ήμουν δημοσιογράφος και όχι πολιτικός, τα στελέχη μας επίσης δεν ήταν πολιτικοί. Και πήραμε 6,5% και 4%. Αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Όμως τα καινούρια πράγματα μπορεί να δοξάζονται στην αρχή αλλά αυτό δε διαρκεί πολύ.»