Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μέσω του συνηγόρου του, αιτήθηκε και έλαβε προθεσμία 15 ημερών για να ετοιμάσει τις εξηγήσεις του ως ύποπτος μετά από καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρα βιασμών. Ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως αλλά να κάνει χρήση του δικαιώματος που του παρέχει ο νόμος και να εκπροσωπηθεί από τον πληρεξούσιο δικηγόρο.Οι καταγγελίες παραδόθηκαν στον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα. Ενώπιον του εισαγγελέα προσήλθε συνεργάτης του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον ηθοποιό και όχι ο ίδιος.

Ο βιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο «ΗΒΗ» όπου πήγε η τότε νεαρή ηθοποιός, προκειμένου να συζητήσουν για δουλειά. Αρχικά η υπόθεση καταγγέλθηκε ως απόπειρα βιασμού, αλλά αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό που πλέον ζητά εξηγήσεις για τετελεσμένη πράξη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο απόπειρες βιασμού τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις ηθοποιούς να καταγγέλλουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του Π. Φιλιππίδη ενώ είχαν συναντηθεί μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Ο φερόμενος ως βιαστής, αφού μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, σε δύο εβδομάδες θα δώσει τις εξηγήσεις του. Από τις εξηγήσεις του ηθοποιού, τις μαρτυρίες και τα υπόλοιπα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα κριθεί από τον εισαγγελέα αν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη.