Πρόκειται για τους κληθέντες με την ιδιότητα του υπόπτου Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Συκιαρίδη και Ανδρέα Ροσσώνη, οι οποίοι είχαν κληθεί σήμερα από τους αρμόδιους εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων τους από τη λίστα, καθώς εμφανίζονται ως δικαιούχοι των επίμαχων λογαριασμών.
Συγκεκριμένα καλούνται να απολογηθούν για:
– Ηθική αυτουργία σε νόθευση δημοσίου εγγράφου με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.
-Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τον νόμο 1608/50 φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων περί φορολογίας εισοδήματος.
-Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ΄ επάγγελμα.
-Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Μέσω των δικηγόρων τους τα τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, ζήτησαν και πήραν προθεσμία από τους οικονομικούς εισαγγελείς, να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις τους.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να έχουν σκοπό να εξετάσουν τις επόμενες ημέρες όλα τα πρόσωπα που υπηρετούσαν στο υπουργικό γραφείο την επίμαχη περίοδο που παρέλαβε ο πρώην υπουργός Οικονομικών το ηλεκτρονικό αρχείο από την τότε ομόλογο του Κριστίν Λαγκάρντ.
Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι να εξακριβωθεί αν και σε ποιον ή ποιους υπαλλήλους παρέδωσε την λίστα ο κ. Παπακωνσταντίνου και με τι εντολή.
Οι καταθέσεις μαρτύρων αναμένεται να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.