Στο κείμενο αναφέρεται ότι οι ευθύνες για την αιματοχυσία πρέπει να επιρριφθούν στον Ασαντ και το περιβάλλον του και ότι οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να τεθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.
Η συριακή αντιπολίτευση συνέρχεται σήμερα στο Κάιρο για να συζητήσει την πρόταση του ηγέτη της Αχμεντ Μοάζ αλ-Χάτιμπ για την έναρξη απευθείας διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού, που «δεν έχουν αίμα στα χέρια».
Στο τέλος του Ιανουαρίου ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος για την έναρξη απευθείας συνομιλιών με εκπροσώπους του συριακού καθεστώτος «που δεν έχουν αίμα στα χέρια τους', διευκρινίζοντας ότι ο διάλογος αναγκαστικά θα έχει ως αντικείμενο την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Το καθεστώς της Δαμασκού απάντησε ότι είναι έτοιμο για διάλογο, αλλά χωρίς όρους.
Η πρόταση του ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης έχει την έγκριση των Ηνωμένων Πολιτειών, του Αραβικού Συνδέσμου και των δύο συμμάχων της Δαμασκού, της Ρωσίας και του Ιράν.
Ωστόσο, το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο, κύρια συνιστώσα του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού, απέρριψε την πρόταση του αλ-Χάτιμπ και διακήρυξε την προσήλωσή του στην «επανάσταση».