Η Εφημερίδα των Συντακτών «ξεμπροστιάζει» το Πρώτο Θέμα, για παντελώς ψευδή κεντρική ανάρτησή του, την ώρα που οι απεργοί της ΔΕΗ περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου
Στο έλεος των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ είναι οι κάτοικοι των νησιών και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες που παραθερίζουν στο Αιγαίο από την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ. Είναι ενδεικτικό ότι αυτή την ώρα, οι υποσταθμοί της ΔΕΗ στα νησιά δεν μπορούν να ανεφοδιαστούν με το μαζούτ που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους λόγω της απεργίας!
Την ίδια ώρα, βέβαια, στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ δηλώνουν ότι το τάνκερ παραμένει αρόδο, διότι οι δεξαμενές της επιχείρησης στην ξηρά είναι ακόμα γεμάτες.
Η διατύπωση του συντάκτη της ΕφΣυν δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη:
Μια μεγάλη φωτογραφία ενός τάνκερ, ένα απολύτως ανακριβές «ρεπορτάζ» για την επαίσχυντη ΓΕΝΟΠ που απαγορεύει την ηλεκτροδότηση των νησιών εμποδίζοντας το δεξαμενόπλοιο να ξεφορτώσει το μαζούτ και πάνω απ' όλα ο απαραίτητος υπαινιγμός εναντίων των απεργών είναι η κεντρική μεσημεριανή ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αναστασιάδη.
Φυσικά όλα είναι ψέμματα πλην ίσως της διαφήμισης που φιλοξενούσε η σελίδα με τον τίτλο «αιμορροΐδες τέλος».