Τεράστια ποσοστά αποχής καταγράφονται στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Αθηναίων.

  • Στην Αττική, στο 99% της ενσωμάτωσης η αποχή έφτασε στο 57,5%, δίνοντας τη νίκη από τον α΄ γύρο στον υποψήφιο της Ν.Δ. Ν. Χαρδαλιά. Υπενθυμίζεται ότι στον α΄ γύρο των περιφερειακών εκλογών του 2019, το ποσοστό της συμμετοχής στην Περιφέρεια Αττικής είχε φτάσει το 58,38%.
  • Στον Δήμο Αθηναίων, η αποχή έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη. Στο 100% της ενσωμάτωσης η αποχή έφτασε το 68%! Στον α΄ γύρο στις εκλογές του 2019, το ποσοστό της συμμετοχής στο Δήμο Αθηναίων είχε φτάσει το 46,76%.

Στο δρόμο προς τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου η Νέα Δημοκρατία οδεύει με στόχο να «βαφτούν» στα «γαλάζια» και οι 13 Περιφέρειες. Ωστόσο, ο στόχος αυτός δείχνει να θολώνει, καθώς στον πρώτο γύρο 6+1 Περιφέρειες έκλεισαν από τον α’ γύρο με πολλά ντέρμπι να αναμένονται στον β’ γύρο.