Η κεντρική συγκέντρωση των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ είναι προγραμματισμένη για τις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η ΓΣΕΕ μιλά στην ανακοίνωσή της για αύξηση του κατώτατου μισθού με χρονοκαθυστέρηση και σαφώς υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων:
«Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. Μία αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021. Μία αύξηση για την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%). Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.
»Οι κοινωνικές συνέπειες αυτής της κυβερνητικής επιλογής, επιτρέπουν στην ακρίβεια να φτωχοποιήσει κοινωνικές ομάδες.
»Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία.
»Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών».
Το ΠΑΜΕ καλεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος με κεντρικό σύνθημα το «Κάποτε αλλάζουν οι καιροί και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε», ενώ μετά το πέρας των εκδηλώσεων το πλήθος των συγκεντρωμένων καλείται να μεταβεί στον Πειραιά, προς υποστήριξη των απεργών της Cosco:
«Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στο λιμάνι του Πειραιά, στην προβλήτα της COSCO, για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους λιμενεργάτες της COSCO, για να σπάσει ο τσαμπουκάς εργοδοσίας και κυβέρνησης, για να πάρουν απάντηση οι κατασταλτικοί και απεργοσπαστικοί μηχανισμοί».
Στις 11 π.μ. στα Προπύλαια θα συγκεντρώνονται κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπως το ΚΚΕ(μ-λ), το ΝΑΡ, η Λαϊκή Ενότητα, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και σωματεία. Επίσης, σε συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως και μοτοπορεία καλεί η Συνέλευση Βάσης Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ).