Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα στα Προπύλαια: Γάζα ερχόμαστε
Το κάλεσμα στην προβολή:
«Προβολή σήμερα στις 21.00 στα Προπύλαια: “Γάζα Ερχόμαστε”
Η ιστορία της αλληλεγγύης γράφεται και θυμίζει πως οι λαοί μπορούν να σπάσουν αποκλεισμούς και να σταθούν απέναντι στην αδικία. Το ντοκιμαντέρ Γάζα Ερχόμαστε (Γ. Αυγερόπουλος – Γ. Καρυπίδης) καταγράφει το πρώτο σπάσιμο του θαλάσσιου αποκλεισμού της Γάζας, το καλοκαίρι του 2008, όταν δύο ελληνικά καΐκια, με 44 ακτιβιστές από 17 χώρες, έφτασαν στη Γάζα μετά από 41 χρόνια.
Από εκείνη τη στιγμή, μέχρι το Στολίσκο της Ελευθερίας του 2010 και τις αποστολές που ακολούθησαν, Έλληνες και διεθνείς ακτιβιστές έγραψαν σελίδες ιστορίας, με θυσίες, με συλλογική δύναμη, με πίστη στο δίκαιο. Αυτή η ιστορία είναι και η ρίζα του σημερινού Global Sumud Flotilla.
Σας καλούμε απόψε στις 21.00 στα Προπύλαια, να θυμηθούμε μαζί αυτές τις στιγμές, να εμπνευστούμε και να συνεχίσουμε. Γιατί η ιστορία δεν ανήκει στο παρελθόν· ανήκει στον αγώνα που συνεχίζεται».
Βίντεο του The Press Project από την έναρξη λειτουργίας του στεκιού στα Προπύλαια την ημέρα του απόπλου της ελληνικής αποστολής στο Global Sumud Flotilla.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.