Η δίκη των 8 φοιτητών έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου. Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης  τονίζει πως «αποτελεί πρόκληση να σέρνονται σε πολιτική δίκη 8 αγωνιστές μετά από 2 χρόνια ομηρίας, επειδή είχαν πολιτική δράση και κινητοποιήθηκαν».

Για τους φοιτητές αυτή η δίκη είναι αμιγώς πολιτική και σκοπό έχει να πλήξει τον συνδικαλισμό και το δικαίωμα στη διαδήλωση.

Υπενθυμίζουμε πως εκείνη την μέρα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από συλλόγους και οργανώσεις στο κέντρο των Χανίων, στο πλαίσιο της επετείου για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου. Εκείνη την περίοδο με πρόφαση τον κορονοϊό, οι διαδηλώσεις είχαν απαγορευτεί. Η αστυνομία τότε έχει διαλύσει βίαια τη διαδήλωση κάνοντας χρήση χημικών ενώ προχώρησε σε δεκάδες προσαγωγές, μέσα σε αυτούς και οι 8 που διώκονται.

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρει σε ανακοίνωση του πως : «Η υπεράσπιση στο δικαίωμα στη πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και τη κινητοποίηση, είναι υπόθεση όλων μας! Δηλώνουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους. Η πολιτική δίκη στις 4 Νοέμβρη να γίνει καταδίκη της πολιτικής της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της καταστολής».

«Είναι κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών» σημείωσε με ψήφισμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης.

«Πρόκειται για πολιτική που νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δια του «περιορισμού τους». Που χτυπάει το λαικό άσυλο και επιβάλλει την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια. Που χτυπάει την απεργία και τον ανεξάρτητο συνδικαλισμό από το κράτος και την εργοδοσία, μέσω του νόμου Χατζηδάκη», αναφέρει ο σύλλογος, απαιτώντας την παύση των διώξεων και την αθώωση των 8 φοιτητών.