Πέρασε ο προϋπολογισμός του 2021 με 158 «ναι» και 142 «όχι» χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής, έπειτα από 5 ημέρες συζήτησης.

Οι δαπάνες όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν επίσης από 158 βουλευτές ( 142 κατά) με μόνη διαφοροποίηση τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές έναντι 141 βουλευτών που τις καταψήφισαν.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών») όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Με σφοδρά πυρά αλλά και προσβλητικές αναφορές απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά την συζήτηση και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, κατηγορώντας μάλιστα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πως «άφησε τον δημόσιο πλούτο με 5 δισ. ευρώ λιγότερα». Η αναφορά του αυτή πλαισίωσε την «ανακοίνωση» πως πρόσφατα τα δεδομένα του ΑΕΠ για την περίοδο 2015-2018 αναθεωρήθηκαν, εξέλιξη για την οποία μίλησε και ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτησή του, κατηγορώντας με την σειρά του τη σημερινή κυβέρνηση πως προχωράει στην εν λόγω αναθεώρηση.

Μικροπαροχές, εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων, υποσχέσεις και αυτοθαυμασμός από τον Μητσοτάκη στον προϋπολογισμό

Στην τοποθέτηση του για τον προϋπολογισμό του 2021 ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σε όλα τα μέτωπα ενώ τον εγκάλεσε σημειώνοντας ότι δεν έχει αναλάβει την δική του «ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σχέδιο «αντι – Πισσαρίδη».

Α. Τσίπρας: Έντεκα εκατομμύρια ατομικές ευθύνες σε αυτή τη χώρα, μόνο μια ευθύνη δεν υπήρξε ποτέ

Σε καταψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2021 προχώρησε το ΚΙΝΑΛ με τη Φώφη Γεννηματά να τον χαρακτηρίζει «εκτός τόπου και χρόνου», ενώ υπερψήφισε τις αμυντικές δαπάνες σημειώνοντας πως «σε αυτή την κρίσιμη για τα εθνικά θέματα περίοδο, πρέπει να είναι αυξημένες».

«Εικονική πραγματικότητα» ο προϋπολογισμός του 2021 για την Φώφη Γεννηματά