Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, αυτή η δυνατότητα σηματοδοτεί τη σημαντική πρόοδο που κατέγραψε η Πιονγιάνγκ, η οποία αναδεικνύεται πλέον σε αυτοτελή πυρηνική δύναμη, υπογραμμίζει η αμερικανική εφημερίδα, στη γνώση της οποίας περιήλθε η απόρρητη έκθεση που ολοκλήρωσε τον περασμένο μήνα η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA) των ΗΠΑ.

Η Β. Κορέα, έως και σήμερα, έχει προχωρήσει στη δοκιμή πολλών βαλλιστικών πυραύλων, ωστόσο η ικανότητά του να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε πύραυλο παρέμενε υπό αμφισβήτηση.

«Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα παρήγαγε πυρηνικά όπλα που μπορούν να εφαρμοστούν σε βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων» είναι το συμπέρασμα της έκθεσης. Σύμφωνα με την Washington Post, το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα.


Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ στη Β. Κορέα

Αυστηρή προειδοποίηση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας πως εφόσον η Πιονγιάνγκ κλιμακώσει τις απειλές της για χρήση πυρηνικών, τότε «θα συναντηθεί με τη φωτιά και την οργή, όπως ο κόσμος δεν έχει δει ποτέ στο παρελθόν».