«Στα πρωινά τηλεοπτικά πάνελ το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους “Μακεδονομάχους” μήπως και μαζέψει τις ακροδεξιές ψήφους. Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενδύεται το θεσμικό κοστούμι ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. θα εφαρμόσει τη Συμφωνία: “Εμείς δεν είμαστε κωλοτούμπες, δεν θεωρούμε εκ των υστέρων καλή μία συμφωνία που είπαμε ότι είναι κακή. Αλλά ήμασταν ξεκάθαροι ότι άπαξ και κυρωθεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς θα πάμε κόντρα στα διεθνώς κυρωθέντα. Άλλο η επιθυμία καθενός, άλλο τι θα κάνει η κυβέρνηση”» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Δεν ξέρουμε εάν ο κύριος Μαρινάκης κατηγορεί ως “κωλοτούμπες” τους κύριους Βορίδη, Γεωργιάδη, Πλεύρη και τη λοιπή εθνολαικιστική πτέρυγα του κόμματος του. Σίγουρα όμως καταφέρνει να γελοιοποιείται ο ίδιος και κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, καλεί την κυβέρνηση «να σοβαρευτεί, έστω και τώρα, να σταματήσει να βάζει στο εκλογικό ζύγι και στην εσωκομματική κατανομή ισχύος την εξωτερική πολιτική της χώρας, την ασφάλεια, την σταθερότητα και την καλή γειτονία στα Βαλκάνια σε μια περίοδο έντασης και ιδιαίτερα λεπτών ισορροπιών».