Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, ο Θύμιος, ο οποίος αγνοούνταν από τις 4 Μαΐου, εθεάθη σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο, το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ νωρίτερα φέρεται να αναζητούσε τροφή στα σκουπίδια της γειτονιάς, στην οποία βρίσκεται και η υπηρεσία πρόνοιας της πόλης.

Οι μαρτυρίες τον γειτόνων ανέφεραν ότι δεν είχαν αντικρίσει τον 39χρονο στην περιοχή  ενώ φαίνεται ότι ο ίδιος είχε επιλέξει το συγκεκριμένο σπίτι επειδή είχε πυκνή βλάστηση στον εξωτερικό του χώρο και θα ήταν δυσδιάκριτος από τους περαστικούς. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Θύμιος Μπουγάς το 2008 υπήρξε θύμα τροχαίου με τη μηχανή του, το οποίο του άφησε σοβαρότατα τραύματα και μόνιμα προβλήματα. Χάνοντας δουλειά και φίλους και αποφάσισε να μετακομίσει στον Πύργο με στόχο μια επιστροφή στην αξιοπρέπεια. Εκεί, όμως έχει πέσει επανειλημμένα θύμα bullying, χλευασμού και επιθέσεων με πέτρες και ύβρεις.

Η εξαφάνισή του είχε προκαλέσει σοβαρές καταγγελίες.  Ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», δημιουργός της υπηρεσίας Silver Alert Hellas (του εθνικού συντονιστικού προγράμματος ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων), Γεράσιμος Κουρούκλης είχε αποκαλύψει ότι η υπηρεσία αναζήτησης εξαφανισμένων ανθρώπων ενημερώθηκε στις 12 Μαΐου, 8 ολόκληρες μέρες μετά την εξαφάνιση του Θύμιου και 12 μέρες αφότου ο ίδιος είχε καταφύγει στην Αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια (όπου ξαναπήγε στις 4 Μαΐου) – εν τω μεταξύ ουδείς είχε ενδιαφερθεί για την τύχη αυτού του βασανισμένου ανθρώπου.