Σύμφωνα με το patrisnews.gr στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα των ατόμων με αναπηρία, σε σχολείο του Πύργου εκπαιδευτικός, που και ο ίδιος έχει σοβαρή αναπηρία επισκέφτηκε το σχολείο για να παραβρεθεί σε εκδήλωση λόγω της ημέρας, προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για αυτό το θέμα.

Όμως όπως γράφει η τοπική εφημερίδα, ο/η διευθυντής/ντρια κάλεσε τον εκπαιδευτικό στο γραφείο και του ζήτησε να καλύψει το… ανύπαρκτο μέλος του, ώστε «να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι μαθητές» όπως χαρακτηριστικά του είπε, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την εμφάνισή του -σύμφωνα με την ίδια καταγγελία – ως «ατημέλητη».

Ο εκπαιδευτικός φέρεται να σοκαρίστηκε, δεν απάντησε, ούτε σχολίασε κάτι, παρέμεινε, μίλησε στα παιδιά και μετά αποχώρησε. Ήταν όμως σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και υπό την υποστήριξη Ψυχολόγων, αφού το σοκ που υπέστη ήταν πολύ μεγάλο.

Το γεγονός, έχει αναδειχθεί από εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Πύργου στα κοινωνικά δίκτυα και είναι ήδη ενήμερος ο Πανελλήνιος Σύλλογος ΑμεΑ, ο οποίος και θα τοποθετηθεί σχετικά.