Ένας πρόσφυγας, 7 ετών, έχασε τη ζωή του έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε -από άγνωστη για την ώρα αιτία- στη δομή προσφύγων στη Θήβα, και ειδικότερα στον εσωτερικό χώρο παλιού εργοστασίου. Διαφορετικές εκδοχές προκύπτουν για την επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής, καθώς πληροφορίες από την κουρδική πλευρά αναφέρουν ότι οι αρχές καθυστέρησαν τουλάχιστον μία ώρα για να φτάσουν στο σημείο, ενώ πληροφορίες από τις αρχές κάνουν λόγο για άμεση κινητοποίηση.

Ένας πρόσφυγας, 7 ετών, έχασε τη ζωή του έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε -από άγνωστη για την ώρα αιτία- στη δομή προσφύγων στη Θήβα, και ειδικότερα στον εσωτερικό χώρο παλιού εργοστασίου, το βράδυ της Τρίτης.

Πληροφορίες που μεταφέρει η «Εφ.Συν» από την κουρδόφωνη ενημερωτική ιστοσελίδα Pishti-News, αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι επικοινώνησαν περισσότερες από πέντε φορές στα ελληνικά και στα αγγλικά με την Πυροσβεστική, η οποία έκανε περισσότερο από μία ώρα να έρθει, όταν ήδη είχαν σβήσει οι πρόσφυγες τη φωτιά και είχαν ανασύρει νεκρό το αγόρι.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, οι δυνάμεις που έσπευσαν απωθήθηκαν κατά την προσέγγισή τους για κατάσβεση πυρκαγιάς στο σημείο. Στη συνέχεια, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε η κατάσβεση σε κτίριο, ενώ -όπως τονίζεται- ήδη είχε ανασυρθεί το παιδί (μέλος 7μελούς οικογένειας) από τους φιλοξενούμενους.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ κλιμάκιο της ΕΛΑΣ μετέβη εντός της δομής και διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.