Οι βελγικές αρχές έχουν επικεντρώσει την ερευνά τους στις δέσμες χαρτονομισμάτων ύψους συνολικά 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που κατασχέθηκαν κατά τις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των πρωσόπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ανάμεσα τους και η Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με την L’ Echo, οι ερευνητές σε αυτή τη φάση έχουν ως στόχο τον εντοπισμό της προέλευσης των χαρτονομισμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο Τύπο φαίνεται πως ένα μεγάλο μέρος αυτών των χαρτονομισμάτων θεωρούνται καινούργια και βρίσκονται ακόμα σε πλαστικό περιτύλιγμα. Φαίνεται μάλιστα πως ορισμένα από αυτά εκδόθηκαν στο Βέλγιο, ενώ για τα υπόλοιπα ακόμη διενεργείται έρευνα.

Μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές έρευνες θα είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί η τράπεζα από την οποία προήλθαν και ο τραπεζικός λογαριασμός από τον οποίο αναλήφθηκαν και έτσι αναμένεται να αποκαλυφθεί και η ταυτότητα του προσώπου που το έκανε.

Τέλος, οι αρχές ελέγχουν τα χαρτονομίσματα και για δακτυλικά αποτυπώματα, τα δείγματα -αν βρεθούν- θα συγκριθούν με εκείνα των κατηγορούμενων για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση μέσω αυτής της οδού.