Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, οι δικαστές απέρριψαν τα αιτήματα της Εύας Καϊλή να απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η περαιτέρω παραμονή της στη φυλακή, για ένα μήνα.

Όπως ενημέρωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η ίδια δεν πρόκειται να καταθέσει έφεση στην απόφαση, παρότι είχε τη δυνατότητα. Μάλιστα, ο Μ. Δημητρακόπουλος ανέφερε πως οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα προδίκασαν το αποτέλεσμα, καθώς η Εύα Καϊλή είχε καταθέσει πρόταση για κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς καμία ηλεκτρονική συσκευή, μόνο με ένα σταθερό τηλέφωνο για το οποίο δίνει άδεια να το παρακολουθεί η αστυνομία.

Η απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών:

«Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας σχετικά με εικαζόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Με την απόφασή του σήμερα το πρωί, το συμβούλιο παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου.»