«Ελάχιστες ώρες μετά τις μεγαλειώδεις πορείες σε όλη την πατρίδα μας προς τιμήν της εξέγερσης των νέων του 1973, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διατρανώσουμε το αυτονόητο: το μήνυμα για δικαιοσύνη παντού, στο κράτος, στην οικονομία, στην κοινωνία», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Δεν συμβιβαζόμαστε με μια εικονική δημοκρατία, με την φτωχοποίηση όλο και περισσότερων συμπολιτών μας, δεν συμβιβαζόμαστε με λιγότερα δικαιώματα, λιγότερες ελευθερίες, λιγότερη αξιοπρέπεια. Δεν συμβιβαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε ξανά την ευθύνη του τόπου».

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου είχε επισκεφθεί το διυλιστήριο της ΕΥΑΘ στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, επισημαίνοντας την ανάγκη μετώπου κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. «Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα», παρατήρησε η ίδια, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε όλοι μαζί να υψώσουμε κοινό τείχος προστασίας της ΕΥΑΘ τους λίγους μήνες παραμονής στην εξουσία μιας κυβέρνησης που έχει αποδείξει, που αποδεικνύει καθημερινά με λόγια και με έργα ότι απεχθάνεται τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα”. “Ο ρόλος του Δημοσίου είναι αναντικατάστατος στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ αλλά και ΔΕΗ».

«Δεν είναι μια σημαία αντιπολιτευτικής ευκαιρίας. Αποτελεί στρατηγική επιλογή που θα κάνει πράξη μια προοδευτική, δημοκρατική κυβέρνηση που θα βάλει τέλος στο ζόφο Μητσοτάκη», σημείωσε, μετά από την ξενάγησή της εγκαταστάσεις, την ενημέρωσή της από την Διοίκηση της εταιρίας και τη συνομιλία της με τους εργαζόμενους.