«Η στάση του Κ. Μητσοτάκη προδίδει τον πανικό του απέναντι στην λαϊκή αγανάκτηση, και φόβο απέναντι στις εξελίξεις. Αυτό δείχνει άλλωστε και ο τοξικός λόγος του, οι χυδαιότητες και οι συκοφαντίες που εκτόξευσε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τις προάλλες, από το βήμα της βουλής. Έφτασε σε τέτοιο σημείο ξεπεσμού, που συνέδεσε ακόμα και την άθλια εμπρηστική επίθεση στον Realfm, με την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι ένας  πρωθυπουργός σε αποδρομή. Τη μια μέρα βγαίνει, ο ίδιος και κορυφαία στελέχη του, και προαναγγέλλει εκλογές. Την επομένη, υποκρίνεται τον δήθεν εθνικά υπεύθυνο, και μιλά για εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Το ζήτημα δεν είναι αν τον πιστεύουμε εμείς, αλλά αν τον εμπιστεύονται οι βουλευτές και οι υπουργοί του, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να διαγκωνίζονται για την εκλογή τους. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν. Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος, όχι μόνο να δώσει, αλλά και να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, και την πρωτιά με καθαρή διαφορά ,από την κάλπη της απλής αναλογικής», ανέφερε σχετικά με το αν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για κάλπες στο τέλος της τετραετίας είναι αξιόπιστες.

Ερωτηθείσα για ένα ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, και τις προϋποθέσεις της, απάντησε: «Εμείς απευθυνόμαστε στα κόμματα του προοδευτικού χώρου, και επιδιώκουμε συνεργασία, όχι με πρόσωπα, αλλά στη βάση προγραμματικών θέσεων. Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, οφείλει, κάποια στιγμή να απαντήσει, πρωτίστως στους προοδευτικούς πολίτες: Θέλει μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, ή μια προοδευτική κυβέρνηση, που θα προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, θα ενισχύσει τη Δημόσια, δωρεάν Υγεία και Παιδεία, θα καταπολεμά τις ανισότητες, θα σχεδιάσει ένα μέλλον με κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, ελπίδα και προοπτική για τον τόπο;»

Σχολιάζοντας την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο Κεραμέως, σημείωσε: «Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βρίσκει κάθετα αντίθετη σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα, από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων μέχρι τους συλλόγους διδασκόντων, εργαζομένων στα ΑΕΙ, ερευνητών, φοιτητών. Γιατί πρόκειται για ένα απολύτως αντιπαιδαγωγικό, αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, το οποίο καταστρέφει τη δημόσια, δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αποκλείει από την πρόσβαση στη γνώση τους οικονομικά ασθενέστερους, και τους στέλνει πελάτες στα ιδιωτικά κολέγια. Πέρα, από αυτά, όμως, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη έχει και μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική στόχευση, όπως φάνηκε κι από την ομιλία του Υφ. Παιδείας, κ. Συρίγου. Είναι η εκθεμελίωση του δημοκρατικού, ανοιχτού στην κοινωνία και τους αγώνες της πανεπιστημίου, όπως αυτό αναπτύχθηκε μετά τη Μεταπολίτευση. Θέλουν ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό πανεπιστήμιο, με δοτές διοικήσεις, που να μην έχει καμία επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι. Η δυσανεξία τους για τη δημοκρατία γίνεται, κάθε μέρα που περνά, όλο και πιο φανερή».

Τέλος, μιλώντας για το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Το επικαιροποιημένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο, όχι απλώς στην επούλωση των τραυμάτων που επιφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κοινωνία, τα οποία κάθε μέρα που περνά γίνονται όλο και πιο  βαθιά. Αλλά στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος. Η στόχευση του δεν είναι μόνο η ανακούφιση της κοινωνίας από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως για παράδειγμα η ενεργειακή ακρίβεια, ο πληθωρισμός, η ανεργία και η έλλειψη προοπτικής. Ούτε απλώς και μόνο η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως οι νόμοι Χατζηδάκη και Κεραμέως, ή ο Πτωχευτικός.  Αλλά η ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων, με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η ενίσχυση της δημόσιας, δωρεάν και ποιοτικής Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας, η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, όπως, για παράδειγμα, στη στέγαση, αλλά και η κοινωνικά δίκαιη, οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη, προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών. Με στροφή στο παραγωγικό μοντέλο, προτεραιότητα στις επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα Μητσοτάκη, που στηρίζει και στηρίζεται από μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».