Για τις εκλογές ανέφερε: «Εμείς ζητάμε εκλογές, από τον περασμένο Δεκέμβρη, γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης, για να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν».

Για την ακρίβεια τόνισε: «Η κυβέρνηση επιδεικνύει μια πρωτοφανή ταξική μονομέρεια. Δεν θέλει να πάρει μόνιμα μέτρα, γιατί κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της, αλλά και με τις δεσμεύσεις της απέναντι σε επιχειρηματικούς κύκλους. Ο ορίζοντάς της είναι οι εκλογές, εκεί έχει στραμμένο το βλέμμα της, κι όχι στις ανάγκες της κοινωνίας».

Ερωτηθείσα για τη συνεργασία των αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών, οικολογικών δυνάμεων δήλωσε: «Στον πυρήνα της απλής αναλογικής, αλλά και της γενικότερης σκοπιάς μας, είναι η συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων, αριστερών, σοσιαλδημοκρατικών, πράσινων. Αποτελεί αίτημα των καιρών η σύγκλιση και η συνεργασία. Στο έδαφος μιας προγραμματικής σύγκλισης, με θεμέλιο την δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ανεργίας, τη δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη».

Για το 50-50 στην συμμετοχή αντρών και γυναικών στα όργανα του κόμματος ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε έναν δρόμο που ελπίζω ότι θα τον ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα. Γιατί, η Ελλάδα είναι ακόμα πολύ χαμηλά στη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική. σε όλους τους σχετικούς δείκτες, κι αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Ζούμε μια δύσκολη εποχή, τόσο για τις γυναίκες όσο και τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Δικαιώματα για τα οποία δόθηκαν αγώνες, δεν θεωρούνται πια δεδομένα. Η αυτοδιάθεση του γυναικείου σώματος, το δικαίωμα στην άμβλωση, περιορίζονται ή καταργούνται, από την Πολωνία μέχρι τις ΗΠΑ. Ευτυχώς, απέναντι στο σκοταδισμό, τον σεξισμό και την πατριαρχία, έχει κάνει τη δυναμική εμφάνισή του ένα νέο, μαζικό, αγωνιστικό κίνημα».

Τέλος, μιλώντας για την ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις 15 Μαΐου δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι, σε εποχές αποπολιτικοποίησης και κρίσης, τόσο του κομματικού φαινομένου, όσο και της ίδιας της πολιτικής, τόσες δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν παρόν και ήρθαν να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς, κι εμείς οφείλουμε να τις επαληθεύσουμε. Η ενεργοποίηση όλων είναι απαραίτητη. Όπως και η αξιοποίηση του καθενός και της καθεμιάς, ανάλογα με τα διαφορετικά ενδιαφέροντα, τις δεξιότητες και τον χρόνο που μπορούν να προσφέρουν στο κόμμα, ο καθένας με τις δυνάμεις του, κι όλοι μαζί».