Αλλά αυτό που δεν κάνει ο ίδιος, όπως υπογράμμισε η Ράνια Σβίγκου, «θα το κάνει ο ελληνικός λαός», που «θα τον στείλει σπίτι του. Και η επόμενη βουλή, που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, θα ρίξει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή και δυσώδη αντιδημοκρατική και αντιθεσμική εκτροπή».

Αναφερόμενη στην υπόθεση Καϊλή, για την οποία «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», είπε, μεταξύ άλλων ότι «συμπεριφερόταν και ψήφιζε περισσότερο ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρά των Σοσιαλιστών, καθώς ήταν αντίπαλος κάθε συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, έκανε διαρκείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ και πρωτοστατούσε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει η άποψη ότι «όλοι ίδιοι είναι», και γι’ αυτό «είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα πιο στιβαρό πλαίσιο που να αποτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές». Επιπροσθέτως, συγκρίνοντας την ταχύτητα που έδρασε η βελγική δικαιοσύνη με αυτή που επιδεικνύει η ελληνική, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «δεν μπορεί κανείς παρά να μελαγχολεί».

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «η παράνομη βία και η κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς» πρέπει να αντιμετωπιστεί «με μια βαθιά μεταρρύθμιση της αστυνομίας», ώστε η ΕΛΑΣ «να ασκεί τον ρόλο της» ο οποίος είναι «να προστατεύει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών», κι όχι η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, και ο αυταρχισμός. Αναφερόμενη στην περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό, που βιώνει η πλειοψηφία των Ρομά, υπογράμμισε ότι «ευθύνες φέρουν αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, έπαιρναν εκατομμύρια από ευρωπαϊκά προγράμματα ένταξης, τα οποία «εξαφανίζονταν» στη διαδρομή, και θυμόντουσαν τους Ρομά λίγες μέρες πριν τις εκλογές», υπενθυμίζοντας μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, δράσεις και προγράμματα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία «το 2019 η ΝΔ τα κατήργησε, εν μια νυκτί».

Αναφερόμενη στις επικείμενες εκλογές, η Ράνια Σβίγκου είπε «θα αναδειχτούμε πρώτο κόμμα», τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δώσει «έναν σκληρό αγώνα, σε κάθε γωνιά της χώρας, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, μια μάχη πόρτα πόρτα», με όπλο του «ένα συνολικό, συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, που έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών», για «να επικρατήσει παντού δικαιοσύνη, για να γυρίσει η ελπίδα και η προοπτική».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «θα είναι ισχυρά ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν τον δυναμισμό, τις διεκδικήσεις, τη δημιουργικότητα της ελληνικής κοινωνίας, του ευρύτερου αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου», θα υπάρχει «ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών» και «θα αποτυπώνουν τον ισχυρό, αγωνιστικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα δώσει και θα κερδίσει τη μάχη για να αλλάξει η χώρα».