Σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «σεβόμαστε απόλυτα την ψήφο των πολιτών. Είναι δική μας ευθύνη που δεν μας ψήφισαν και είναι μεγαλύτερή μας ευθύνη τώρα, να τους πείσουμε να μας ψηφίσουν. Όχι απλώς δεν θα κατηγορήσουμε κανέναν, αλλά τώρα είναι η ώρα να ακούσουμε ακόμη περισσότερο τους πολίτες».

Αναφορικά με τα λάθη που έγιναν, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «είδαμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις να έχουν ένα μέτωπο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα η δική μας πρόταση περί προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, κρίθηκε ως μη ρεαλιστική από τους πολίτες» Και συνέχισε, λέγοντας ότι «το βράδυ των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πανηγύριζαν για τα δικά τους ποσοστά, όταν τα αποτελέσματα συνολικά για τον αριστερό και προοδευτικό χώρο ήταν συντριπτικά. Είδαμε να αξιολογούν υπέρτερα τη δική τους μικρή αύξηση ποσοστών, όταν η Ν.Δ. πέτυχε τέτοια αύξηση».

Όμως, όπως υπογράμμισε, «το μέτωπό μας είναι η δεξιά και η πολιτική της και όχι οι άλλες προοδευτικές δυνάμεις», τονίζοντας ότι «αυτό που φοβόμαστε είναι ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνησε με αλαζονεία και αυταρχισμό, να γίνει ακόμα πιο αλαζόνας και ανεξέλεγκτος, γιατί αυτό θα συνεπάγεται επίθεση στα δημόσια αγαθά, στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο κοινωνικό κράτος, αφού μια πλειοψηφία στη Βουλή, που θα του επιτρέπει συνταγματική αναθεώρηση, θα σημαίνει ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του κοινωνικού κράτους». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «όλα αυτά δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν και γι’ αυτό διεκδικούμε την ψήφο των πολιτών».

Αναφορικά με τις συζητήσεις περί του τι θα πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει των νέων εκλογών, η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «είναι μονόδρομος η ενιαία εικόνα του κόμματός μας, γιατί δεν μπορεί να έχουμε άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις, οι οποίες θολώνουν το στίγμα και τον προσανατολισμό μας. Θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και σοβαρότητα». Και κατέληξε, λέγοντας ότι οι αλλαγές «θα τονώσουν ακόμη περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως κόμμα το οποίο ακούει την κοινωνία, την υπηρετεί και ταυτόχρονα μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματά της κι έτσι να αλλάζει εν κινήσει, ώστε να εμπνεύσει μεγαλύτερη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στις θέσεις του και το πρόγραμμά του».