Κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή έκανε ειδική αναφορά στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες προκειμένου να συμμετάσχουν με συνθήκες ισότητας στον οικονομικό και κοινωνικό βίο και πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ενίσχυσή τους δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα. Ακολούθως αναφέρθηκε στους νέους και στην «αβίωτη κατάσταση που αντιμετωπίζουν», από την προσπάθεια να μπουν στο πανεπιστήμιο μέχρι τις αντίξοες συνθήκες «με τον νόμο Κεραμέως» και μέχρι την αγορά εργασίας. «Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των νέων και να ενισχύσουμε την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στο δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο» και πρόσθεσε ότι «είναι ανάγκη η πολιτική αλλαγή».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιλέγει την βαρβαρότητα, η επίθεση στον φοιτητή στο ΑΠΘ είναι ενδεικτική και δείχνει το πρόσωπο της δεξιάς όσο και αν προσπαθούν να το κρύψουν. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη για την ανατροπή και την πολιτική αλλαγή… Το μήνυμα της 15ης Μαίου έχει φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κόμμα βγήκε πιο ενωμένο και δυνατό από την εκλογή. Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον διάλογο. Είμαστε ένα κόμμα 170.000 μελών, κάναμε το αναγκαίο βήμα για τη αντιστοίχιση με την κοινωνία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, με εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την νέα πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (πρώην Πολιτικό Συμβούλιο). Εντύπωση προκάλεσε ότι ανάμεσά τους δεν συγκαταλέγεται ο Νίκος Φίλης, ενώ τον Αλέξη Τσιπρα ενημέρωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για την πολιτική γραμματεία οι Γιάννης Δραγασακης, Νίκος Βούτσης, Δημήτρης Βίτσας και ο Θοδωρής Δρίτσας.