Ειδικότερα, στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο, το οποίο είναι χωρίς άδεια για την πραγματοποίηση αγώνων, με μεγάλες κι εκτεταμένες καταστροφές στον τάπητα του στίβου, στον χλοοτάπητα του κεντρικού και βοηθητικού γηπέδου, ρωγμές στην κτιριακή υποδομή, ανεπαρκή πυρασφάλεια, υγρασίες, ελλιπή κρατική χρηματοδότηση, υποδιπλασιασμό του μόνιμου προσωπικού, έλλειψη τεχνικού προσωπικού, απουσία φύλαξης, μη λειτουργία του κυλικείου.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μεταφέρεται η ΠΑΕ Ηρακλής στο Κιλκίς για την πραγματοποίηση των αγώνων. Επισημαίνεται δε ότι δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα στίβου, τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου είναι ασυντήρητα, τα προπονητήρια είναι παραμελημένα και οι συνθήκες στα κολυμβητήρια της πόλης είναι πραγματικά άθλιες, καθώς διαθέτουν ανύπαρκτη υγιεινή και είναι παντελώς επικίνδυνα.

«Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να επαναλειτουργήσει ουσιαστικά τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της. Καθώς κι αν προτίθενται να εφαρμόσουν κάποιο εθνικό σχέδιο δράσης –σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς- ώστε να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να ανταποκριθεί στον ρόλο της ως “Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού” για το έτος 2024».

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών και υπογράφεται επίσης από τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα.