«Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως έχει κουραστεί να ζητεί τη σύσταση κυβέρνησης συνεργασίας. «Γιατί εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης “δεν δίνω χέρι, να έρθει αυτός”» ανέφερε ο πρόεδρος του κοινοβουλευτικού κόμματος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακολούθως, ο Β. Λεβέντης επέμεινε στη ρατσιστική γραμμή που τήρησε πριν δύο ημέρες στη Βουλή, διατεινόμενος πως σέβεται τη γνώμη της Εκκλησίας, καλώντας για δεύτερη ημέρα τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην υπογράψει το νομοσχέδιο που έλαβε την πλειοψηφία την Τρίτη. «Κι αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Η Εκκλησία καλεί σε μετάνοια» δήλωσε για όσους και όσες επιθυμούν να κάνουν χρήση του νέου νόμου για τη διόρθωση φύλου, «να προσπαθήσουν να τα προσπεράσουν, διότι επιμένοντας σε αυτό που θέλουν καταστρέφουν τη ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους» συμπλήρωσε.