Δήλωσε ακόμη ότι ο ESM θα χαρεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση στο μέλλον. “Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να έχομε μια λειτουργική κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Είναι επίσης σημαντικό οι μεταρρυθμίσεις να συνεχίσουν όσο το δυνατό πιο σύντομα αμέσως μετά τις εκλογές”.
Όπως σχολίασε, όλοι εργάστηκαν πολύ σκληρά τους τελευταίους μήνες για να αποφύγουν ένα Grexit: και η ελληνική πλευρά και οι πιστωτές. “Επομένως θεωρώ πως είναι μάλλον ένα θεωρητικό ερώτημα (για το εάν είναι ακόμη πιθανό) το οποίο δεν είναι πολύ σχετικό αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.
Στην επισήμανση ότι διάφοροι οικονομολόγοι θεωρούν πως μια έξοδος της χώρας από το ευρώ θα οδηγούσε σε ανάκαμψη την ελληνική οικονομία, ο Regling απάντησε πως “θεωρούμε πως ξέρουμε καλύτερα τι έχει αποτέλεσμα στην Ευρώπη και τι όχι. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στη διάρκεια των δύο πρώτων προγραμμάτων στήριξης. Η ανάπτυξη επανήλθε το 2015. Ήταν η πρώτη χρονιά θετικής ανάπτυξης μετά από πέντε χρόνια αρνητικής. Η ανεργία άρχισε επίσης να υποχωρεί το περασμένο έτος. Όλα αυτά διεκόπησαν κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του έτους. Αλλά τώρα νομίζω πως η Ελλάδα είναι ξανά σε τροχιά. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολύ σαφείς δεσμεύσεις”.
Ακόμη, δήλωσε πως διαφωνεί με την άποψη ότι το ΔΝΤ έχει προτείνει ένα κούρεμα. “Η επικεφαλής του ΔΝΤ απλώς πρόσφατα τόνισε ότι αυτό δεν είναι στο τραπέζι, και είμαι επίσης πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιωσιμότητα του χρέους”.