Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεκινήσει την επιστροφή τις στις αγορές το 2017, αν συνεχίσει να τηρεί πιστά τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές. Παράλληλα, έκανε λόγο για «success stories» στις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας

Μιλώντας σε συνέδριο στην Λευκωσία, ο Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη της στις κεφαλαιαγορές το 2017, αρκεί να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητούν οι δανειστές. «Περιμένω ότι η Ελλάδα μπορεί επίσης να επιστρέψει στις αγορές του χρόνου, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ρέγκλινγκ είχε τονίσει και πάλι πως η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει πιστή στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που τους έχει επιβληθεί. «Αν η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει με αποφασιστικό τρόπο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει συμφωνηθεί στο πρόγραμμα του ESΜ, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα θα ανακτηθεί».

Ο Ρέγκλινγκ στάθηκε και στο «ποσοστό επιτυχίας» των χωρών της Ευρώπης που βρέθηκαν σε πολύ δεινή θέση με την οικονομική κρίση και χαρακτήρισε επιτυχημένα όλα τα παραδείγματα, πλην Ελλάδας. «Έχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές είναι πλέον success stories».