Την παραίτησή του θα υποβάλει την Παρασκευή στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα, σύμφωνα με δήλωσή του το βράδυ της Πέμπτης
Το δρόμο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ματέο Ρέντσι άνοιξε η κεντρική επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος, υπερψηφίζοντας με μεγάλη πλειοψηφία την πρότασή του για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης με τον ίδιο στα ηνία και τετραετή θητεία.
Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Ματέο Ρέντσι αύξησε την πίεση στον πρωθυπουργό Eνρίκο Λέττα να παραιτηθεί, δηλώνοντας σήμερα σε συνεδρίαση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ότι η Ιταλία χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, μετέδιδε νωρίτερα το Reuters
Ο Ρέντσι έκανε λόγο για “μια νέα φάση με μια νέα κυβέρνηση που θα στηρίζεται από τις ίδιες δυνάμεις”.
Ευχαρίστησε παράλληλα τον Λέτα, ο οποίος είναι επίσης μέλος του PD, για τις υπηρεσίες του προς τη χώρα, ενώ δήλωσε ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν η καλύτερη επιλογή για την Ιταλία.
Ο Ρέντσι αναμένεται να διαδεχθεί τον Λέτα εάν η ηγεσία του PD εγκρίνει την πρόταση του.