Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση της Rai δήλωσε πως «η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα».
 
Σχετικά με την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο συνοριακό πέρασμα του Μπρένερ και να στήσει, ενδεχομένως, φράγμα για να αποτρέψει τυχόν μεταναστευτική ροή από την Ιταλία, ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για προπαγάνδα.
 
«Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία – διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο – λόγω του ό,τι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο», συμπλήρωσε.
 
«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό», κατέληξε ο Μ. Ρέντσι.