Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη συνεχίζει να μαίνεται και τη νύχτα της Τρίτης, και μεταξύ άλλων, στα κοινωνικά δίκτυα αναρτήθηκαν αρκετά μηνύματα που ζητούσαν ενημέρωση για την κατάσταση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, με την Γερμανίδα ευρωβουλεύτρια, Τίνεκε Στρικ να προχωρά σε ανάρτηση, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει να προστατέψει τους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί.

«Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να μην το διακινδυνεύσει και να εκκενώσει αμέσως την Αμυγδαλέζα από τους κρατούμενους μετανάστες, που βρίσκονται πολύ κοντά στη φωτιά. Τώρα» ανέφερε στην ανάρτησή της η Στρικ, με τον Νότη Μηταράκη να σπεύδει να της απαντήσει, μόνο που αντί για εξηγήσεις για το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφάλεια των εκατοντάδων που κρατούνται στην Αμυγδαλέζα, επέλεξε να την ειρωνευτεί με τον πλέον αυτοεξευτελιστικό τρόπο.

«Φυσικά έχουμε σχέδιο. Με την ευκαιρία, εσείς έχετε κανένα ενδιαφέρον για τους ντόπιους που υποφέρουν από τη φωτιά; Ρωτήσατε γι’ αυτούς;» της απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων στο Twitter.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη «επιτυχία» του Ν. Μηταράκη το βράδυ της Τρίτης, καθώς όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, την ίδια ώρα, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, ήταν που ο Ν. Μηταράκης και το γραφείο Τύπου του υπουργείου του επέλεξαν να στείλουν στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το μεταναστευτικό ρεπορτάζ βίντεο με δηλώσεις του υπουργού, από συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Πρίτι Πάτελ στη Σάμο.

Και σαν να μη φτάνει αυτό, μία ώρα αργότερα, το γραφείο Τύπου του υπουργείου επέλεξε να αναρτήσει και το βίντεο των δηλώσεων του υπουργού στα κοινωνικά δίκτυα, την ώρα που έχει γίνει γνωστό πως όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του στρατού και άλλων υπηρεσιών της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα στη Βαρυμπόμπη και σε άλλα σημεία της χώρας.