«Με έκπληξη και θλίψη παρακολουθώ το ρεσιτάλ παραπληροφόρησης στο οποίο επιδίδονται τις τελευταίες ώρες άγνωστοι σε εμένα κύκλοι, οι οποίοι διακινούν χαλκευμένα-δήθεν- αποσπάσματα της σημερινής κατάθεσής μου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής» αναφέρει στη δήλωσή του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και προσθέτει:

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε κατέθεσα ότι “με έκπληξη διαπίστωσα ότι ο Αλέξης Τσίπρας αντί να απομακρύνει τον κ. Πιτσιόρλα τον προήγαγε σε υφυπουργό, γεγονός που με ανάγκασε να σταματήσω την παρακολούθησή του λίγες ημέρες νωρίτερα”. Αυτό που είπα είναι ότι ενημέρωσα τον Αλέξη Τσίπρα στην αρχή του 2016, μου είπε να προχωρήσω κανονικά και αν χρειαστεί, να στείλω τα στοιχεία που θα προκύψουν στη Δικαιοσύνη. Τόνισα επίσης ότι ποτέ δεν επανήλθα γιατί είχα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να πράξω τα νόμιμα.

Σε αντίθεση με γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος κανένας -ούτε ο τότε Πρωιυπουργός- δεν ενεπλάκη στην ουσία της υπόθεσης και πολύ περισσότερο δεν με κατέστησε αποδιοπομπαίο τράγο. Ουδέποτε επίσης στην κατάθεση μου αναφέρθηκα σε «Συριακά Κεφαλαία» που επιδίωξαν να αγοράσουν νησίδες στο Ιονιο. Μίλησα για κεφάλαια από εκπεσόντα ηγέτη χώρας του Κόλπου, τα οποία διαχειρίζονταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λιβανέζοι και Συροι υπήκοοι.

Το 2013 η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος είχε ενημερώσει την ΕΥΠ για μεγάλα ποσά που οι ίδιοι άνθρωποι διακινούσαν για την αγορά μεγάλων εκτάσεων στην Ελλάδα. Λυπάμαι που το περιεχόμενο μιας κατάθεσης η οποία θα έπρεπε να είναι μυστική, διαρρέεται πλαστογραφημένη στη δημοσιότητα. Όσοι το έπραξαν δεν έχουν ιδέα για το πόσο ευαίσθητα είναι για τη χώρα κάποια γεγονότα»

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης,αφού δήλωσε πως δεν τον δεσμεύει κανένα απόρρητο ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής, υποστήριξε ότι επισύνδεση σε βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη, καθώς το Σύνταγμα και ο νόμος το απαγορεύουν.

Τόνισε επίσης πως «μαθαίνω ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε αλλά αυτές οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν. Το γραπτό υλικό καταστρέφεται μετά δύο χρόνια, όχι σε ένα χρόνο. Για ένα πρόσωπο σαν τον Ανδρουλάκη θα έπρεπε να υπάρχει τόμος πληροφοριών για να δικαιολογεί παρακολούθηση, η ΕΥΠ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος πολιτικών. Υιοθετώ πλήρως την ανάλυση του Βαγγέλη Βενιζέλου περί μη νομιμότητας της παρακολούθησης βουλευτή η ευρωβουλευτή. Την καθιστώ κομμάτι της κατάθεσης μου».

Με αφορμή τα δημοσιεύματα περί καταστροφής του αρχείου παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε ότι «δεν είναι… κάλτσες τα αρχεία της ΕΥΠ για να εξαφανίζονται», ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστήριξε πως κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης «αν δεν είχε ρητή εντολή».