«Έχουμε προσφέρει πλήρη υποστήριξη στην ελληνική πλευρά. Η ενδιάμεση αξιολόγηση, ωστόσο, είναι απογοητευτική. Η υποστήριξή μας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή» επισημαίνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος και τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για καλύτερη συνεργασία. «Η προθυμία μας να βοηθήσουμε και η αλληλεγγύη μας είναι μεγάλη. Πρέπει, όμως, να καταβληθούν προσπάθειες και από την ελληνική πλευρά».
Ερωτηθείς εξάλλου αν αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς είχε από την αρχή μιλήσει για χρεοκοπία της Ελλάδας, ο κ. Ρέσλερ εκτιμά πως «η Ευρώπη θα είχε σήμερα προχωρήσει περισσότερο, αν είχε φροντίσει να εισαχθεί μια ομαλή διαδικασία πτώχευσης» κράτους-μέλους.
Παράλληλα όμως, προειδοποιεί για τον κίνδυνο από τη διαρκή εικοτολογία γύρω από το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα: «Δεν βοηθά να ηρεμήσουν οι αγορές» εξηγεί και επιμένει στην ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. «Αυτό», σημειώνει, «περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την υλοποίηση του, στάσιμου, σήμερα, προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και το άνοιγμα των επαγγελμάτων. Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τώρα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με συνέπεια και αξιοπιστία».
Αναφορικά τέλος με τη συζήτηση για την ενίσχυση του μηχανισμού στήριξης (ESM), ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δηλώνει ότι, για τον ίδιο, δεν υπάρχει σήμερα τέτοια ανάγκη. Αναφέρεται, ωστόσο, στην έγκριση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, το οποίο χαρακτηρίζει σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη διασφάλιση της σταθερότητας.