Η Μαριάνα Καβρουλάκη (ερευνήτρια της Ιστορίας της Διατροφής/ιδρύτρια των Συμποσίων της Ελληνικής Γαστρονομίας) θα βρίσκεται για δύο βράδια στο μπαλκόνι του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) για να δοκιμάσουμε γεύσεις από άλλες εποχές και να μιλήσουμε για τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή γαστρονομία με θέα στην Ακρόπολη. Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 21:00 απολαύστε ένα δείπνο εμπνευσμένο από τα τραπέζια της αρχαίας Ρώμης. Το μενού περιλαμβάνει τυπικά πιάτα ενός εορταστικού γεύματος αλλά και γεύσεις που προέρχονται από την αγροτική κουζίνα της Ρώμης. 

ΜΕΝΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ

Ιsicia omentata

Κεφτεδάκια: κρέας, ψωμί μουλιασμένο σε κρασί, πιπέρι, κουκουνάρι, πιπέρι, fish sauce, πετιμέζι.

 

Gustum de curcubitis

Κολοκυθάκια, πιπέρι, κύμινο, ασαφετίδα, πήγανος, ξίδι, fish sauce, πετιμέζι.

 

Αγγούρι και καρπούζι

Αγγούρι και καρπούζι, πιπέρι, φλισκούνι, μέλι, ξίδι, fish sauce.

 

 

Μulsum

Oινόμελι

 

Μixtura cum nucleis pineis

Τυρί, κουκουνάρια, αμύγδαλα, μαϊντανός, ελαιόλαδο, ξίδι, κόλιαντρο, δυόσμος, πήγανος, θυμάρι, πιπέρι.

 

Έτνος αρακά

Αρακάς, πράσσο, άνηθος, ελαιόλαδο

 

Ψωμί  όλυρας (triticum spelta)

 

Ωμό λάχανο

Λάχανο με κόλιαντρο, ξίδι, μέλι, ασαφετίδα 

Χοιρινό με σάλτσα κρασιού και σύκου

Χοιρινό, κόλιαντρο, σύκα, κρασί, ξίδι, ελαιόλαδο, ρίγανη, μαϊντανός

 

Πληγούρι 

Γλυκά:

Τyropatina

Aυγά, γάλα, μέλι, πιπέρι.

 

Γάστρις

Αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, σουσάμι, παπαρουνόσπορος, μέλι, μαύρο πιπέρι.

 

 

– – – – – – – – – – – – 

 

Συμμετοχή, ενημερώσεις, κρατήσεις στα [email protected], 210-3252214 (11:00-15:00) και 6970988908 (9:00-15:00, 18:00-21:00). Tιμή 25 ευρώ ανά άτομο.  

 

Εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων η συμμετοχή είναι δυνατή μόνο μετά από κράτηση.

 

Επόμενη γαστρονομική εκδήλωση:

Τρώγοντας στη Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

Παρασκευή 13 Ιουλίου, ώρα 21:00