Το πρώτο καφέ της αλυσίδας Starbucks άνοιξε ξανά την Πέμπτη με το νέο όνομα Stars Coffee στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.
Όπως μεταδίδει το Anadolou, σύμφωνα με τον νέο ιδιοκτήτη της αλυσίδας, Τιμούρ Γιουνούσοφ, 10 ακόμη καφέ θα ανοίξουν ξανά την επόμενη εβδομάδα και συνολικά 130 έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τα περισσότερα από τα καφέ, 90 από τα 130, θα παρέχουν υπηρεσίες στη Μόσχα, περίπου 15 από αυτά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, Αγία Πετρούπολη, και τα υπόλοιπα σε άλλες περιοχές.
Στα τέλη Ιουλίου, οι Ρώσοι επιχειρηματίες Τιμούρ Γιουνούσοφ και Άντον Πίνσκυ αγόρασαν τη ρωσική αλυσίδα Starbucks, αφού οι ιδιοκτήτες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να εγκαταλείψουν την αγορά λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουρανίας που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Το πρώτο καφέ Starbucks άνοιξε στη Ρωσία το 2007 και μέχρι το 2022 πάνω από 100 καφέ λειτουργούσαν σε όλη τη χώρα.