Ο Αλεξέι Ουλιοκάεφ, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, προέβλεψε ότι  ο πληθωρισμός της χώρας θα κυμαίνεται στο 10%, μέχρι το τέλος του 2015, καθώς η πτώση του ρωσικού ρουβλιού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

«Η πρόβλεψη για τον πληθωρισμό είναι σκληρή, υψηλή. Προβλέπουμε ότι θα βρίσκεται στο επίπεδο του 10% στα τέλη του επόμενου έτους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας.

«Πέφτει« το Ρωσικό ρούβλι

Το ρούβλι, που τις τελευταίες μέρες είχε πάρει «τα πάνω του», σημείωσε πτώση της τάξης του 7% τη Δευτέρα. Η πτώση αυτή είναι απόρροια του αποκλεισμού της Ρωσίας, λόγω του οικονομικού αποκλεισμού που έχει υποστεί, με αφορμή τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε ότι το πενθήμερο «ράλι» του ρουβλιού, από τις 22 έως τις 26 Δεκεμβρίου, προέκυψε μετά από προσπάθεια της Μόσχας να προσφέρει υποστήριξη σε τράπεζες και να αυξήσει τα επιτόκια τις τελευταίες εβδομάδες, προσπαθώντας να ανακόψει την «ελεύθερη πτώση» του εθνικού νομίσματος.

Στις 15 Δεκεμβρίου, το ρούβλι είχε υποστεί μίνι «κραχ», καθώς είχε φτάσει μέχρι την ισοτιμία των 80 ρουβλίων ανά δολάριο.  Οι προσπάθειες της κυβέρνησης Πούτιν, κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση για λίγες μέρες, ωστόσο, οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση απέναντι στη Ρωσία, επανέφεραν γρήγορα τα πράγματα στην «αναμενόμενη» κατάσταση.