Σε μια δήλωση στην εφαρμογή Telegram, ο κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, είπε ότι η πόλη χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από ένα σύστημα εκτοξευτή πυραύλων Vampire. Είπε ότι οχήματα και κτίρια υπέστησαν ζημιές τόσο στο Μπέλγκοροντ όσο και στα γύρω χωριά.

Το Μπέλγκοροντ, μια συνοριακή επαρχία που συνορεύει με την περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, δέχεται συχνές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου από το 2022. Τον Δεκέμβριο, 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια και μόνο επίθεση πυραύλων στην πόλη.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο Γκλάντκοφ είπε ότι πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone σε αυτοκίνητο που ταξίδευε κοντά στα ουκρανικά σύνορα, μεταδίδει το Reuters.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή.